Hyvää naistenpäivää! 

Mielestäni tärkeintä leivonnassa on leivonnaisten ja kakkujen maku. Tavoitteeni onkin joskus tehdä jotain sellaista, mitä ei unohda koskaan. Leivontaan liittyy läheisesti myös niiden ulkonäkö: Mitä kauniimman näköinen leivonnainen tai kakku on, sitä mieluummin sitä ehkä haluaa maistaa! Erilaiset koristeet tuovat näköä ja juhlallisuutta leivonnaisiin ja kakkuihin.

Mielestäni kauneimpia koristeita kakuille ovat klassiset ruusut. Olenkin halunnut pitkään opetella niitä tekemään. Olen ruusuja tehnyt yhden kerran aikaisemmin. Silloin en ollut täysin tyytyväinen lopputulokseen. Päätin siis etsiä hyvän ohjeen, jolla varmasti saa kauniita ruusuja aikaiseksi. HerkkuHovin www.herkkuhovi.vuodatus.net/blog/1312502 mainion ohjeen mukaan näpersin tänään muutaman ruusun ja olen tyytyväinen. Ja jotta ruusut pääsevät oikeuksiinsa, täytyykin lähipäivinä leipoa kakku! 

Massana käytin tavallista kaupasta saatavaa marsipaania. Ruusut ovat vaaleanpunaista marsipaania sellaisenaan. Lehtien tekoon käytettävää vihreää marsipaania hiukan tummensin vihreällä elintarvikevärillä. Ja jotta koko ilta ei mennyt näpertelyyn, lehdet on painettu kaulitusta massasta ruusunlehti prässillä.