Mikä ihana lauantai! Saimme vieraaksemme entisen työkaverini ja hänen miehensä. Oli mukava nähdä työkaveriani pitkästä aikaa ja hänen miestään itse asiassa ensimmäistä kertaa. Kiitos käynnistä ja kivoista tuliaisista! Ja tervetuloa taas uudelleen! 

Jotain tarjottavaa piti keksiä ja päätin tehdä suklaamoussekakun kahdesta suklaasta: tummasta ja valkosuklaasta. Rakensin kakun siten, että pohjaksi keksipohja Domino -kekseistä, sen jälkeen mousse tummasta suklaasta ja päälle mousse valkosuklaasta. Täyteläinen suklaa kaipaa kaverikseen jotain keveää ja raikasta. Lastenruokien ystävänä lisäsin kiilteeksi yllätys yllätys, Pilttiä. Tällä kertaa kuningatarsosetta. Kakun koristeeksi pursottelin sulasta suklaasta erilaisia kiehkuroita ja rullia.

Kahden suklaan moussekakku (24 cm pyöreään irtopohjavuokaan)

Pohja:

200 g Domino -keksejä

50 g voita tai margariinia

 

Täyte 1:

200 g tummaa suklaata

4 dl vispikermaa

2 rkl sokeria

 

Täyte 2:

200 g valkosuklaata

2 liivatelehteä

4 dl vispikermaa

1 rkl sokeria

1 keltuainen

 

Kiille:

2 prk kuningatar pilttiä

3 liivatelehteä

1/2 dl kiehuvaa vettä

 

Aloita kakun valmistus pohjasta. Murskaa Domino-keksit pieneksi muruksi ja sekoita rasvasulan kanssa tasaiseksi seokseksi. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja laita jääkaappiin odottamaan.

Valmista täyte 1. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hiukan. Vispaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Lisää suklaa kermavaahtoon ja sekoita tasaikseksi. Molemmissa täytteissä kannattaa käyttää vispikermaa, koska se kestää paremmin lämmintä suklaata. Kuohukermasta valmistettu kermavaahto menee pilalle, kun joukkoon lisätään lämmintä ainetta.

Kun mousse on valmista, laita se irtopohjavuokaan. Tein itse tästä ensimmäisestä täytteestä kakun sisään "sydämen". Onnistuu esim. siten, että leikkaat reunakalvosta sopivan mittaisen palan ja laitat sen irtopohjavuokaan. Näin vuokaan tulee vähän pienempi rengas kuin itse vuoka on. Kun olet laittanut moussen vuokaan, anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin. Täyte 2 tehdään vasta sen jälkeen.

Kun täyte 1 on jähmettynyt, voit alkaa tehdä valkosuklaamoussea.

Rouhi valkosuklaa pieneksi silpuksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Laita sillä aikaa 2 dl kermaa, sokeri ja keltuainen kattilaan. Sekoita kunnes seos sakenee. Lisää joukkoon liivatteet. Tämän jälkeen lisää valkosuklaa seokseen pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä seos.

Vatkaa loput kermat vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon valkosuklaaseos ja sekoita varovasti tasaiseksi. Ota jääkaapista hyytynyt kakku ja irrota reunakalvot vuoasta. Tummasta suklaasta tehty mousse on nyt jähmettynyt ja pysyy hyvin muodossaan.

Kaada valkosuklaamousse vuokaan niin, että tyhjät reunat ja kakun pinta peittyvät kauniisti. Laita taas jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Kun kakku on hyytynyt, voit tehdä kiilteen.

Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Sulata liivatteet kiehuvaan veteen ja kaada ohuena nauhana pilttisoseeseen koko ajan sekoittaen. Kaada seos kakun päälle ja anna taas hyytyä.

Lopuksi voit koristella kakun esimerkiksi sulasta suklaasta tehdyillä koristeilla.

Suklaasta voi tehdä simppelisti näyttäviä koristeita.

Tumma- ja valkosuklaa erottuvat kauniisti kun kakusta leikataan paloja.