Tiramisu on yksi italialainen perinnejälkiruoka ja sen valmistamisessa varmaan jokaisella leipurilla ja kokilla on oma reseptinsä. Minun tapani tehdä Tiramisua on tehdä se mahdollisimman yksinkertaisesti: yksi matalahko kerros tätä upeaa herkkua.

 

Sanoisin, että Tiramisun tekemisessä maltti on valttia. Maku parantuu huomattavasti, kun annat Tiramisun levätä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kannattaa siis tehdä tämä herkku vieraiden saapumista edeltävänä päivänä. Tämän lisäksi tärkeää on kostuttaa pohja riittävän vahvalla kahvilla, esimerkiksi espressolla. Muuten pohjan maku jää laimeaksi ja ”vetiseksi”.

 

 

Tiramisú 20 cm neliönmuotoiseen irtopohjavuokaan

 

250 g Mascarpone -juustoa

2 munaa

80 g sokeria

2,5 dl espressokahvia

2 rkl amaretto likööriä

 

Savoiardikeksejä

kaakaojauhetta

 

Jaa keltuaiset ja valkuaiset tarkasti. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen marcarpone-keltuaisvaahtoon.

 

Sekoita jäähtynyt espresso ja amaretto keskenään. Kieräytä savoiardikeksit nopeasti seoksessa. Keksejä tarvitset sen verran että vuoan pohja peittyy.

 

Kaada mascarponevaahto keksien päälle ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään. Siivilöi tiramisun päälle kaakaojauhetta ennen tarjoilua.

 

Tiramisuun käytettävien kananmunien täytyy olla erityisen tuoreita.

 

Savoiardikeksit ovat hyvin nestettä imeviä kevyitä keksejä. Näitä löytyy monista marketeista.