Ei makeaa ilman suolaista! Quiche on ranskalaisessa keittiössä piiras joka on leivottu taikinakuoreen. Quiche sisältää kananmunia, maitoa ja kermaa ja täytteenä voi olla melkein mitä tahansa, esimerkiksi lihaa, kasviksia tai juustoa. Minun quichet ovat pikkuruisia piiraita ja täytän ne yleensä kasviksilla, kalalla tai juustolla.

Näissä quicheissa on klassinen makuyhdistelmä: pinaatti ja fetajuusto. Taikina on perinteinen piirastaikina, johon on käytetty myös ruisjauhoja. Voit aivan hyvin korvata ruisjauhon vehnäjauhoilla, silloin pohja on vaaleampi.

 

Pinaatti-feta quichet (6 kpl)

 

Pohja:

125 g margariinia tai voita

3 dl vehnäjauhoja

1 ½ dl ruisjauhoja

¾ dl kylmää vettä

 

Sekoita jauhot ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita kiinteäksi massaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin 1 tunti.

 

Kaaviloi taikina quiche –vuokiin. Esipaista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Esipaiston aikana voit tehdä täytteen valmiiksi.

 

Täyte:

150 g pinaattia

150 g fetajuustoa

1 dl raejuustoa

2 kananmunaa

2 dl maitoa/kermaa

Pinnalle paahdettuja pinjansiemeniä

 

Sekoita keskenään muut aineet, paitsi fetajuustokuutiot ja pinjansiemenet. Kaada seos esipaistettujen pohjien päälle. Laita pinnalle fetakuutioita ja pinjansiemeniä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

 

 

 

Pohjat menossa uuniin esipaistoon

Valmiit quichet