Mitä olisikaan Runeberginpäivä ilman ihania Runebergin leivoksia? Olimme eräänä iltana ostoksilla ja huomasin leivontaosastolla silikonisia Iloleipurin Runebergintorttuvuokia. Pakkohan näitä oli kokeilla! Vuoan mukana tuli myös hyväksi havaittu resepti tortuille.

 

Runebergin tortut (n. 12 kpl)

225 g voita

1 1/2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhetta

1 1/2 dl korppujauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl kermaa (käytin itse maitoa)

 

Leivoksen sisään:

noin 50 g paistonkestävää vadelmamarmeladia

 

Kostutus:

mantelilikööriä

 

Koristelu:

vadelmamarmeladia

vesi- tomusokeriseosta

 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten voi-sokerivaahtoon. Sekoita keskenään vehnäjauho, mantelijauhe, korppujauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja kerma/maito vuorotellen muna-voi-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Annostele massaa leivosvuokaan 2/3 tilavuudesta, pursota massan sisään vadelmamarmeladia. Paista leivokset uunin ala-tasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Kasta jäähtyneiden leivosten alapinta manteliliköörissä. Pursota leivosten päälle vadelmamarmeladia. Koristele lopuksi marmeladin ympärys vesi-tomusokeriseoksella.

 

Tässä vielä kuva tortuista ennen uuniin laittoa. Silikonisia vuokia siirtelet uuniin/pois uunista helpoiten kun laitat ne esim. uunipellin päälle.