Tänä päivänä luomu ja lähiruoka ovat nousseet ihmisten tietoisuuteen ja niistä on tullut suurempi trendi. Meilläkin ostetaan nykyään yhä useammin luomutuotteita. Erityisessä tarkkailussa on lisäaineet ja "luontaisen kaltaiset tuotteet/ainesosat" joita monesti lisätään makua tai rakennetta parantamaan.

Kaiken tämän hössötyksen keskellä ajattelin kokeilla jotain niin perinteistä/ vanhanaikaista kuin kotiviili. Tätä on pienenä tullut jokusen kerran tehtyä "oikeasta" maidosta. Maalla kun sai ennen vanhaan hakea maitoa suoraan naapurin navetasta, sopimuksen mukaisesti tietenkin!

Mutta, kyllähän viili tavallisesta maidostakin tekeytyy erittäin hyvin, nyt on sekin testattu ja uskon että meidän pöydällä on kerran pari viikossa tekeytymässä satsi viiliä smiley



Kotiviili, 5 annosta

1 litra maitoa
1 prk viiliä

Aseta pöydälle huoneenlämpöön 5 viilikuppia. Lusikoi kuppien pohjalle pari ruokalusikallista viiliä.
Kaada päälle maito tasaisesti.

Anna viilin tekeytyä noin 1,5 vrk huoneen lämmössä, leivinliinan alla. Kun viili näyttää kiinteältä,
voit nostaa sen jääkaappiin.

Valmista viili on kun se on sopivan kylmää. Viilin voit nauttia esim. lisäämällä siihen talkkunaa ja lusikallisen sokeria.

Jos pidit tästä, muista jättää se viides viilipurkki seuraavaan erään,
näin saat aina tuoretta itse tehtyä viiliä smiley