Näin tästä on sanottu, uskokaa tai älkää! :) Juustokakut ovat yksi suurimmista herkuistani ja tämä sitruunainen mango-tuorejuustokakku vie kielen mennessään. Tätä juustokakkua olen monesti tarjoillut vierailleni ja minua pyydettiin jopa tekemään näitä työkaverini synttäreille. Alkuperäinen resepti on Marien blogista sekasoppa.vuodatus.net/blog/94377. Hieman olen muuttanut ainesosien määrää.

Mango tuorejuustokakku (19 cm pyöreään irtopohjavuokaan)

 

Pohja:

150 g digestivekeksejä

50 g voita tai margariinia

 

Täyte:

3 liivatelehteä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl kiehuvaa vettä

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1,5 rkl sitruunamehutiivistettä (tai 2 1/2 rkl tuoreen sitruunan mehua)

1 prk Flora vispi

 

Kiille:

1 prk Piltti mangososetta

1,5 liivatetta

2 rkl kiehuvaa vettä

 

Murenna keksit murusiksi yleiskoneella tai laittamalla keksit pussiin ja kaulimalla ne murusiksi. Sekoita sulatetun rasvan kanssa tasaiseksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto seokseen varovasti käännellen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kiille:

Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja sekoita mangososeen kanssa. Kaada seos kakun päälle ja nosta kylmään vähintään puoleksi tunniksi.

Koristele esimerkiksi ananaskirsikoilla.