Sokerikakkupohja:

Sokerikakkupohjan teko on helppoa kun muistaa muutaman niksin :)

Kakkupohjan koko perustuu kananmunien määrään. Ja täytyy tietysti huomioida myös munien koko.
Itse käytän pääsääntöisesti Rainbow isoja kananmunia. Pieniä munia tarvitsee tietysti enemmän.

Alla listaus munien määrä versus vuoan koko:

2 munan kakkupohja = pyöreä kakkuvuoka, koko 19 cm
4 munan kakkupohja = pyöreä kakkuvuoka, koko 24 cm tai neliön mallinen kakkuvuoka, 20 x 20 cm
7 munan kakkupohja = pyöreä kakkuvuoka, koko 28 cm

Toinen muistisääntö: kuinka paljon leivinjauhetta?
Leivinjauhetta käytetään kakkutaikinaan 1/2 tl per muna. Eli 4 munan kakkuun 2 tl leivinjauhetta.

Muutoin resepti meneekin näin:

1. Varaa kolme isoa lasia
2. Riko huoneenlämpöiset munat isoon lasiin.
3. Mittaa toiseen lasiin tilavuudeltaan yhtä paljon sokeria.
4. Mittaa kolmanteen lasiin tilavuudeltaan reilu puolet vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja.
5. Kaada munat ja sokeri kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
6. Sekoita vehnäjauho ja perunajauhot sekaisin, ja sekoita mukaan oikea määrä leivinjauhetta (1/2 tl per muna)
7. Sihtaa jauhoseos muna-sokeri-vaahtoon rauhassa hitain liikkein.
8. Kaada valmis taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.

Kakkupohja paistetaan 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Valmis kakkupohja kumotaan aika pian sokeroidun leivinliinan päälle. Laita kakkukupu kakkupohjan päälle,
jotta kosteus pysyy kakkupohjassa, eikä kakkupohja jäähtyessään kovetu kuivaksi koppuraksi.

Kuinka suuren kakun teen?
Yleisenä ohjesääntönä pidetään sitä, että yhdestä munasta riittää 3 osallistujalle, mikäli juhlissa on muutakin
tarjottavaa. Esim. pyöreä 24 cm kakku, 4 munan kakkupohjalla riittää 12 juhlavieraalle.

Mikäli tilaisuudessa ei ole muuta tarjolla, täytyy kakkua toki olla enemmän.

Onnea kakkupohjan leivontaan smiley