Mansikkamousse (täyte 24 cm vuokaan kahteen väliin)
 
4 liivatelehteä
100 g Fazer valkoista leivontasuklaata
1 tlk (2 dl)Pirkka vispikermaa
1 tlk (250 g)Pirkka maitorahkaa
1/2 dl sokeria
1 ps (500 g)Pirkka mansikoita (pakaste)
3 rkl sitruunanmehutiivistettä
(tai 3 rkl sitruunan mehua ja 2-3 tl sitruunankuoriraastetta)
 
Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa.
 
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon valkosuklaa. Sekoita joukkoon rahka, sokeri (ja sitruunankuoriraaste). Paloittele kohmeiset mansikat ja lisää täytteeseen.
 
Puserra liivatteista ylimääräinen neste, ja liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Sekoita täytteen joukkoon.
 
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta ja täytä alimmainen levy puolella täytteestä. Nosta päälle päällimmäinen levy, kostuta ja täytä samoin. Nosta päällimmäiseksi keskimmäinen kakkulevy ja kostuta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
 
  • Kakku kannattaa täyttää irtopohjavuokaan, missä paistoit kakun. Tällöin saat valmiista kakusta täydellisen muotoisen!
  • Jos teet kakun pienempään, esim 19 cm pyöreään vuokaan, täytteen reseptin voi puolittaa!